Προκήρυξη αγώνα ορεινού τρεξίματος “Grammos Mountain Run” 2019

Στην μοναδικής ομορφιάς περιοχή των Μαστοροχωρίων του Δήμου Κόνιτσας , διοργανώνεται ο αγώνας ορεινού τρεξίματος 21km με την επωνυμία «2οs Grammos Mountain Run» , την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019. Η διαδρομή του αγώνα είναι κυκλική και κινείται στην κορυφογραμμή της οροσειράς του Γράμμου. Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα θα είναι η πλατεία του χωριού Πληκάτι, ενώ η συνολική υψομετρική διαφορά ξεπερνά τα 1680μ.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10 το πρωί και η διαδρομή είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Τα πρώτα 5km οι αθλητές θα ακολουθήσουν ανηφορικό μονοπάτι με μεγάλη κλίση η οποία οδηγεί στην κορυφογραμμή του Γράμμου και συνεχίζει χωρίς δυσκολία μέχρι το παλιό στρατιωτικό φυλάκιο σε υψόμετρο 1970μ. Από το σημείο αυτό οι αθλητές κατηφορίζουν και αφού διασχίσουν ένα από τα πιο όμορφα δάση οξιάς κι έλατου κατευθύνονται προς ένα ρέμα το οποίο θα περάσουν για να ξαναμπούν σε ανηφορικό μονοπάτι μέχρι τα 2050μ. Η διαδρομή γίνεται όλο και πιο όμορφη και το πέρασμα από τα αλπικά λιβάδια του Γράμμου αποζημιώνει τους αθλητές πριν την τελική κατηφόρα που θα τους οδηγήσει στον τερματισμό. Σε όλη την διαδρομή των 21km θα υπάρχουν 4 σταθμοί τροφοδοσίας-checkpoint, με νερό, μπανάνες και αλμυρά σνακ.

Εκτός από τον αγώνα των 21km, φέτος θα πραγματοποιηθεί κι ένας μικρότερος σε μια πολύ όμορφη διαδρομή φυσικού κάλλους. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10. αγώνας 10 km 30π.μ. από την πλατεία του χωριού Πληκάτι. Οι αθλητές θα κατευθυνθούν προς το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου το οποίο βρίσκεται  1km απο την πλατεια κι από εκεί θα συνεχίσουν σε ήπια ανηφορική διαδρομή για 4,4km  εως τον 1ο σταθμο τροφοδοσίας ο οποίος βρίσκεται σε υψομ. 1650μ., σημειο συναντησης με τον αγώνα των  21km. Από εκεί  συνεχίζεται η ανηφόρα για 1,5km περιπου για να  φτάσουν στο ψηλότερο σημείο του αγώνα στα 1900μ. Στη συνέχεια η διαδρομή γίνεται κατηφορική και μετά από 1 km θα συναντήσουν τον 2ο σταθμό τροφοδοσίας. Τα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα εξελίσσονται σε κατηφορική διαδρομή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς με εναλλαγές στο τοπίο μέχρι τον τερματισμό ο οποίος θα γίνει στην πλατεία του Πληκατίου. Στους δυο σταθμοί τροφοδοσίας, θα υπάρχει  νερό, ισοτονικό και αλμυρα σνακ.

Η συμμετοχή για τον αγωνα 21km είναι 25€ και περιλαμβάνει:

  • τεχνικό μπλουζάκι
  • ηλεκτρονική χρονομέτρηση
  • μετάλλιο.

Η συμμετοχή για τον αγώνα 10km είναι 15€ και περιλαμβάνει:

  • τεχνικό μπλουζάκι
  • ηλεκτρονική χρονομέτρηση
  • μετάλλιο.

Μετα την λήξη του αγώνα η διοργάνωση θα προσφέρει στους αθλητές τοπικά εδέσματα.

Η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής (εγγραφή αθλητή) στους αγώνες, γίνεται μέσω της σελίδας της My Adventure.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Πληροφορίες: Αντώνης Βρόϊκος 6986425429